Usvojen budžet Novog Sada za 2024.

VIDEO K9: Odbornici Novog Sada usvojili su na današnjoj sednici većinom glasova odluku o budžetu grada za 2024. godinu koji je procenjen na oko 42,7 milijardi dinara, što je  za oko 10 odsto manje u odnosu na budžet za ovu godinu.

0
25

Razlog za oko 5 milijardi manji budžet planiran u 2024. u odnosu na ovu godinu je manji priliv novca sa drugih nivoa vlasti, što bi, međutim, tokom godine moglo da se menja i povećava rebalansom tokom 2024.

Na prihodovnoj strani budžeta 93,6% imaju tekući prigodi od kojih je oko 70 odsto planirano od naplate poreza, a  kada je reč o rashodima, tekući su projektovani u iznosu od oko 32,6 milijardi, a kapitalni oko 12 i po milijardi dinara.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića, bužet za 2024. nikada nije bio socijalno odgovorniji, a bez narušene strukture kapitalne potrošnje.

Planirana su sredstva za izgradnju 47 novih igrališta, ali i, kako je rekao, 146 novih projekata te nastavak realizacije brojnih koji su započeti, poput parternog uređenja ulice Modene u centra grada, uređenja Almaškog kraja, parka kod Spensa, pešačko-biciklističkog mosta, kanalizacije u Rumenki i drugih.

Odbornička grupa SPS – JS podržala je usvajanje gradskog budžeta za narednu godinu.

Odbornici SRS obrazložili su zašto neće glasati za predloženi budžet za 2024.

Na dnevnom redu sednice je, među pedeset devet tačaka, bilo i nekoliko regulacionih planova, planovi javnih preduzeća i ustanova, kao i Predlog plana razvoja Novog Sada od 2023. do 2030. godine.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.