Usvojen budžet grada za 2021.

VIDEO K9: Budžet Novog Sada u narednoj godini planiran je u iznosu od skoro 28 nilijardi i 775 miliona dinara. Odbornici vladajuće stranke tvrde da je budžet za 2021. razvojni sa socijalnom komponentom, dok se malobrojna opozicija u gradskom parlamentu ne slaže sa ovim stavom.

0
45

Predloženim bužetom grada Novog Sada za 2021. godinu u iznosu od oko 28 milijardi 775 miliona dinara, odnosno skoro 245 milion evra, zadovoljni su odbornici vladajuće većine koji su na današnjoj sednici glasali za njegovo usvajanje. Ističu da on ima svoju razvojnu i socijalnu komponentu te da će više od devet milijardi dinara biti uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog budžeta

Milan Đurić je najavio i da će sledeće godine započeti realizacija najvećeg projekta od nacionalnog značaja, a to je izgradnja četvrtog mosta preko Dunava u okviru obilaznice oko Novog Sada.

Što se tiče socijalne komponente predloženog budžeta, ona je izražena kroz povećana izdavanja za socijalnu zaštitu u odnosu na prošlu godinu, koja će u 2021. iznositi 2 milijarde i 203 miliona dinara.

To se, pre svega, odnosi na besplatan boravak dece u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” i finansiranje privatnih vrtića, usluge personaln asistencije, podelu besplatanih kompleta udžbenika prvacima, kao i umanjenju komunalnih troškova za porodice sa troje i više dece.


Opozicija, međutim, nije podržala predlog budžeta jer smatra da ni prihodovna ni rashodovna strana nisu planirane u realnim finansijskim okvirima.

U predlogu budžeta stoji i da su obezbeđena sredstva za realizaciju brojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime im je omogućeno da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.