Usvojen budžet AP Vojvodine za 2023. godinu

VIDEO K9: Na dnevnom redu današnje sednice skupštine Vojvodine bio je Predlog odluke o budžetu Vojvodine koji je za sledeću godinu utvrđen u iznosu od 108,5 milijardi dinara.

0
42

Glavna tačka dnevnog reda današnje sednice Skupštine Vojvodine bio je Predlog odluke o budžetu za narednu godinu, koji iznosi 108, 5 milijardi dinara, što je za 20 milijardi više od ovogodišnjeg.

Predlog budžeta nisu podržale opozicione stranke. U poslaničkoj grupi DSS-a kažu da Vojvodina nema plan razvoja jer je prethodni istekao, a novi još nije usvojen, a bez ovakvih prioriteta, kako su naglasili, nemoguće je pravilno orijentisati budžet.

Ni radikali nisu zadovoljni raspolaganjem pokrajinskog novca, te su na predloženi tekst odluke podneli 31 amandman. Nezadovoljni su, kako kažu, opredeljenim sredstvima za oblast poljoprivrede, socijalne zaštite, privrede i turizma, sporta i omladine, zdravstva, zaštite životne sredine.

Pred pokrajinskim poslanicima danas se našlo 30 tačaka dnevnog reda, od kojih se 10 odnosilo na inovativne programe u oblasti zdrastva, a 12 tačaka na poljoprivredu za koju je je opredeljeno 10 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.