Usvajanje budžeta grada za 2022.

VIDEO K9: Usvajanje Predloga gradskog budžeta za 2022. godinu glavna je tačka dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada. Dok vladajuća stranka ističe da je planirani budžet od 35 milijardi i 866 miliona dinara rekordan, odbornici opozicije protive se njegovom usvajanju jer smatraju da je loše isplaniran

0
23

Budžet Novog Sada za 2022. planiran je u izvosu od 35 milijardi i 866 miliona dinara, a kako je juče na godišnjoj konferenciji za novinare istakao gradonačelnik Miloš Vučević, to je do sada najveći gradski budžet i koncipiranje  kao socijalno odgovoran i razvojni.

Ipak, pred njegovo usvajanje na današnjojs Sednici Skupštine grada, opozicione stranke najavile su da će glasati protiv.

U SRS mišljenja su da je, s obzirom na ekonomsku krizu izazvanu korona virusom, bilo neophodno, kako kažu, obazrivije i pažljivije planiranje prihodovne strane budžeta, a zameraju i što su u narednoj godini opredeljene rekordne subvencije javnim i javno-komunalnim preduzećima.

Odbornička grupa DSS-Miloš Jovanović smatra da je preneti suficit od 2 milijarde dinara nepotreban, da označava nekvalitetno planiranje i da je od građana i privrede uzeto više novca koji nije potrošen.

Nova sednica Skupštine Novog Sada zakazana je i za sutra, a na njenom dnevnom redu biće, između ostalog, više urbanističkih planova, kao i programi rada javnih i javno-komunalnih preduzeća u narednoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.