USPRV traži obustavu nastave

  VIDEO K9: Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine otkazala je štrajk i proteste zakazane za 17. mart i uputila je predlog pokrajinskom sekretaru za obrazovanje da u svim ustanovama obrazovanja u Vojvodini zbog pojave korona virusa od ponedeljka bude obustavljena nastava.

  0
  15

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije otkazala je konferenciju za novinare na kojoj je trebao biti najavljen štrajk i protesti 17. marta zbog novonastale situacije sa korona virusom.

  Ove aktivnosti su odložene do daljnjeg, najverovatnije do aprila, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

  Zvonimir Jović, predsednk USPRV, podsetio je da je 17. marta 2015. godine potpisan Sporazum o izlasku iz štrajka s prestavnicima tadašnje vlade na čijem je čelu bio Aleksandar Vučić, Srđanom Verbićem i Kori Udovički.

  Zakon o platnim razredima koji je prema tom sporazumu trebao da bude donesen do kraja 2015. nije donesen, a 2018. prestali su bez objašnjenja i pregovori o tom zakonu, naveo je Jović i dodao da nije ispunjeno ni obećanje o isplati božićnih nagrada zaposlenima u prosveti.

  Pandemija virusa Kovid 19 odložila je štrajk prosvetnih radnika, a Unija sindikata uputila je predlog pokrajinskom sekretaru za obrazovanje za obustavu nastave u školama.

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je “Vlada uvažila stav struke da za sada nema potreba da se obustavi nastava u školama i na fakultetima”.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.