USPRV: Protest prosvetara 11. Juna

VIDEO K9: 129 škola u Vojvodini obustaviće rad u četvrtak, 11. juna, rekli su predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine koji su za taj dana najavili i veliki protest prosvetara ispred zgrade Pokrajinske vlade.

25

Za četvrtak, 11. juna, USPRV najavila je štrajk u 129 škola u Vojvodini i protest prosvetara u Novom Sadu. Prema rečima predsednika Unije sindikata prosvetnih radnika Novog Sada, u 10 novosadskih škola održan je jednočasovni štrajk upozorenja uprkos pritiscima na direktore i tvrdnji aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u gradu da “nikakvog štrajka neće biti”.

Prosvetari i USPRV podržali su kolektiv kisačke Osnovne škole Ljudovit Štur koji je protestovao zbog izbora nove direktorke te škole koji je, kako kažu nametnut, uprkos volji zaposlenih da bivšoj direktorki bude produžen mandat.

Osim škola iz Vojvodine, kolektiv iz Kisača podržale su kolege iz velikog broja škola u Srbiji, istakao je predsednik USPRV i najavio protest prosvetara ispred Pokrajinske vlade za četvrtak, 11. jun, uz očekivanje da će im se pridružiti i kolege iz Vojvodine i Srbije.

Ukoliko Ministarstvo prosvete i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ne budu imali sluha za zahteve prosvetara, Jović najavljuje i veliki protest 18. juna u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.