USPRV: Modeli nastave neadekvatani

VIDEO K9: S obzirom na i dalje aktuelnu epidemiološku situaciju, ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je 3 potencijalna modela realizacije nastave u osnovnim i srednjim školama, koja su, međutim, naišla na brojne kritike prosvetnih sindikata.

10

U sva tri modela nastave koja je predložio ministar Mladen Šarčević postoje propusti, a za njihovu realizaciju potrebno je ulaganje značajnih sredstava, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Prvi model, prema kojem se đaci vraćaju u školske klube, ali uz mnoštvo ograničenja, neizvodljiv je, kako kažu u Uniji sindikata, zbog nemogućnosti kontrolisanja dece tokom pauza između časova, dok za drugi model, koji je zasnovan na onlajn nastavi, navode da u trenutnim uslovima i sa trenutnom opremom ne može biti sproveden.

Jović je rekao da su mišljenja profesora o načinu realizaje nastave podeljena na prva dva modela, dok se za treći model, koji kombinuje ta dva, niko ne zalaže.

Jović naglašava da već neko vreme prosvetari predlažu i Evropski model realizacije nastave.

On je rekao i da, kada se donose odluke o realizaciji nastave tokom epidemije virusa covid 19, niko na pregovore ne zove predstavnike sindikata koji o predloženim modelima saznaju iz medija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.