USPRV: Mere donete kasno

VIDEO K9: Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine smatra da je odluka Vlade da i mlađi osnovci pređu na onlajn model nastave doneta kasno i navode da je veliki broj nastavnika i učitelja izmučen zbog brojnih radnih zaduženja.

0
228

Nakon što je Vlada Srbije usvojila preporuku Kriznog štaba da i đaci od 1. do 4. razreda osnovne škole pređu na onlajn model nastave, u Udruženju sindikata prosvetnih radnika Vojvodine kažu da je ova odluka donešena kasno i da mlađi osnovci već od ove nedelje nastavu treba da prate od kuće.

Još od početka školske godine među prosvetnim radnicima najugroženiji su učitelji i vaspitači, naglašava predsednik Unije samostalnih sindikata prosvetnih radnika Vojvodine Zvonimir Jović.

Učitelji, dodaje, nisu imali pauze i odmora sem zimskog raspusta. Kaže da su fizički iscrpljeni i samim tim dodatno ugruženi i manje otporni na virus.

U dilemi koliko će đaci nižih razreda moći da usvojaju znanje putem nastave na daljinu, Jović odgovara da je stav Sindikata da je zdravlje na prvom mestu.

Iako prosvetni radici spadaju u prioritetnu grupu za vakcinaciju, ona se ne obavlja na adekvatan način, smatra Jović i dodaje da je, prema njihovim podacima, u ovom trenutku oko 5 odsto prosvetnih radnika zaraženo korosavirusom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.