USPRS traži pregovore o zaradama

VIDEO K9: Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije traži hitan početak pregovora o korekciji plata za zaposlene u obrazovanju.

0
43

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije uputila je Vladi Srbije inicijativu za pregovore o korekciji plata zaposlenih u obrazovanju i koeficijentima po kojima se ona obračunava.

U Uniji sindikata ocenjuju da je nedovoljno najavljeno povećanje plate od septembra od 5,5 odsto, jer su potrošačke cene u maju ove godine u poređenju sa istim mesecom prošle godine povećane 14,8 odsto.

“Materijalni status zaposlenih u obrazovanju je ozbiljno narušen i predloženo povećanje zarada ni izbliza ne može da popravi situaciju”, navela je Unija sindikata prosvetnih radnika.

Unija traži i plaćanje angažovanja i putnih troškova članovima u radnim podgrupama pri školskim upravama i Centralnoj radnoj grupi pri Ministarstvu prosvete, kao i isplatu ostatka dugovanja od 50.000 dinara za sedam svetosavskih/novogodišnjih nagrada i za uštede ostvarene raspoređivanjem preko 35.000 ljudi, koji su bili tehnološki višak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.