Uspešnim sportistima po 15.000 dinara mesečno

VIDEO K9: Da se upornost i dobri rezultati isplate, pokazalo se i danas kada je Pokrajinska vlada dodelila mesečne stipendije talentovanim sportistima i mladim sportskim stručnjacima. Naime, 93 mladih sportista i sportskih stručnjaka u narednih godinu dana dobijaće po 15 hiljada dinara mesečno, rečeno je na današnjem potpisivanju ugovora o stipendiranju.

0
663

Stručna komisija je Pokrajinskom sekretarijatu za sport dala predlog da se ove godine dodeli 77 stipendija, od kojih za 42 sportista i 34 sportistkinje iz 30 grana sporta. Oni će dobijati mesečno po 15 hiljada dinara.

“Ova stipendija će mi, pre svega, pomoći u daljem treningu, sve što Savez i klub ne mogu da mi obezbede, tako da će mi dobro doći kao neka potpora za dalje treninge. Naravno, to će mi pomoći kao podsticaj i da je možda dobijem i sledeće godine”, rekao je veslač Đorđe Urukalo.

I našoj atletičarki Milici Emini, ova stipendija, kako je istakla, značiće mnogo u daljem bavljenju sportom.

“Sa ovim novcem mogu da kupujem opremu koja mi je potrebna da bih napredovala još više, npr. sprinterice, možda neku suplementaciju i opremu”, rekla je ona.

Takođe, 16 mladih trenera i sportskih stručnjaka dobilo je mesečnu nadoknadu u visini od 15 hiljada dinara od pokrajine za svoje usavršavanje, a bilo ih je prijavljeno 25 iz 25 sportskih grana.

Projekat “Sportski talenti Vojvodine” realizuje se već šestu godinu i ove godine značajno je uvećan budžet za stipendije. Umesto dosadašnjih 12 miliona koliko je pokrajina izdvajala, za 2017. fond za podršku mladih i talentovanih sportista je uvećan na 20 miliona dinara. Samim tim je povećan broj stipendista.

“Poziv za predlaganje kandidata za stipendiranje upućen je svim pokrajinskim i gradskim savezima nadležnima za olimpijske i neolimpijske sportske grane. Svoje predloge dostavilo je 30 gradskih saveza za 127 kandidata, od toga ima 76 sportista i 51 sportiskinja. Kandidati su po pravilniku uzrasta od 14 do 20 godina i pored naslova prvaka u svojim uzrastima, većina ima značajne međunarodne rezultate”, istakao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Do ove godine stipendisti su mogli da budu samo takmičari u olimpijskim sportovima i lane ih je potpisalo njih 50, dok su ove godine na konkursu mogli da učestvuju i sportisti koji se bave neolimpijskim sportovima, što je veliki pomak, rekao je Batez, navodeći da su za Pokrajinski sekretarijat i olimpijski i neolimpijski sportovi jednaki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.