Uspešna saradnja sa Republikom Srpskom

VIDEO K9: Strane investicije, proces evropskih integracija i međusobna saradnja, bile su teme današnjeg sastanka pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandra Sofića i ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatana Klokića.

0
39

U prethodnom periodu, vlade Vojvodine i Republike Srpske potpisale su niz protokola i sporazuma što je međusobnu saradnju podiglo na visok nivo, istaknuto je na sastanku predstavnika dve vlade održanom u Novom Sadu. Akcenat u razgovorima je stavljen na proces evorpskih integracija dve zemlje.

Druga važna tema razgovora bile su strane investicije i adekvatna raspodela sredstva iz evropskih fondova, a sastanku su prisustvovali i bivša direktorka i aktuelni direktor Fonda „Evropski poslovi“.

U Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske ističu da dobru i intezivnu saradnju sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom imaju još od 2017. godine kada je potpisan Prokol o saradnji dve Vlade. Dodaju da su im veoma značajna iskustva Vojvodine u procesu evropskih integracija.

Naglašeno je da Republika Srpska nudi dobar ambijent sa investitore iz Vojvodine, kao i da su obe oblasti privlačne za strane investitore, a kako je zaključeno, zajedno će raditi na evropskom putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.