Uspešna godina za turizam

VIDEO K9: Prošla godina bila i jedna od najuspešnijih kada je u pitanju turizam Novog Sada, ocenjeno je na današnjoj sednici Saveta za ekonomski razvoj grada na kojoj je razmatran rad gradske Turističke organizacije.

0
357

Uspešna godina je za Turističkom organizacijom grada i biće potrebno dosta truda da se ostvareni rezultati nadmaše, istaknuto je na sednici.

“Kada govorimo o izveštaju za prethodnu godinu, jedan kratak rezime, da je prošla godina bila jedna od najuspešnijih godina kada je u pitanju turizam Novog Sada. Da smo ostvarili 60.000 noćenja više, što je zaista veliki rast u odnosu na sve prethodne godine, da smo osvojili i nagradu za najbolju turističku organizaciju u Srbiji, radili smo drugu fazu turističke signalizacije, postavili smo devet panoa sa mapama i dva panoa za društvenu kulturu i objavili veliki broj publikacija. Imali smo zaista veliki broj sajamskih nastupa i na kraju to je rezultiralo sa svim ovim rezultatima. Biće nam teško da sve to ove godine ponovimo, ali kako izgledaju rezultati mislim da ćemo nadmašiti čak i ovu prethodnu godinu”, rekao je Branislav Knežević, direktor TONS-a.

Turistička organizacija grada u prethodnoj godini je ostvarila veće prihode od rashoda za više od 12 miliona dinara, a prihod od prodaje suvenira u iznosu od oko 122 hiljade dinara, uplaćen je u budžet Grada.

Planirani prihod od boravišne takse uvećan je za oko 12 procenata i iznosi 33.767.911 dinara, umesto planiranih 29.600.000. dinara.

“Evo, već smo dosta toga realizovali u prvih šest meseci, ono što nam predstoji je treća faza turističke organizacije. Od većih projekata podrazumevamo obeležavanje svih hotela u Novom Sadu. U pitanju je oko 120 tabli na preko 80 lokacija. Želimo da svaki hotel bude obeležen iz svakog prisutnog pravca, ulaska u Novi Sad. Takođe radimo neke zanimljive projekte, ali o tome ćemo pričati kada dođe vreme, nećemo da otkrivamo ranije”, naveo je Knežević.

U Izveštaju je naglašena i potreba povećanja broja zaposlenih, jer, kako se navodi, obim poslova se konstantno povećava, a trenuran broj od 12 zaposlenih nije dovoljan da isprati sve zahteve oko dinamičnog razvoja u gradu sa dve značajne evropske titule.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.