Uspešna godina za đake Doma učenika srednjih škola “Brankovo kolo”

VIDEO K9: Učenici Doma učenika srednjih škola "Brankovo kolo" u Novom Sadu uspešno su završili ovu školsku godinu. U zgradama Doma predstoje letnji radovi, kako bi se u septembru spremno uselili novi korisnici.

0
2579

Sumirajući rezultate postignute tokom prethodne školske godine zaposleni u Domu učenika srednjih škola “Brankovo kolo” istakli su da ponosni su na svoje učenike, s obzirom da je od 419 đaka koji su završili ovu školsku godinu, njih 308 završilo sa odličnim prosekom, od kojih je 104 učenika imalo prosek 5,00.

Ove godine u Domu je smeštaj pronašlo oko 200 devojčica i 220 dečaka, učenika novosadskih srednjih škola.

“U naš Dom dolaze uglavnom sa teritorije Vojvodine, ali imamo ih i sa prostora Republike Srbije, imamo učenike iz Crne Gore, Republike Srpske. Mi smo jedna velika porodica i lepo se slažemo i volimo između sebe. Priroda domskog života je takva da smo upućeni jedni na druge, da deca znaju da nam se 24 sata mogu obratiti za bilo šta što se dešava, sarađujemo sa svim školama, starešinama i roditeljima”, rekla je Branka Ilić, šef vaspitne službe Doma.

Boravak učenika u Domu finansiraju roditelji i Ministarstvo prosvete. Od 4 do 17. jula biće otvoren konkurs i podnošenje dokumentacije za prijavu učenika u Dom.

“Ono što je osnovno i što donosi učenicima najveći broj bodova je školski uspeh. Tako da su oni time i motivisani da budu dobri đaci, da budu vredni i radni i da na kraju ostvare svoj status za narednu školsku godinu ovde. Na konkursu se boduje i materijalno stanje porodice, ali ne u velikom delu da bismo mi bili socijalna ustanova. Prevashodno Ministarstvo prosvete insistira na vrednoći, na trudu i radu učenika i na maksimalnom školskom uspehu, jer najveći broj bodova donosi ostvaren školski uspeh”, navela je Ilić.

Dom učenika srednjih škola “Brankovo kolo” ima kapacitet 423 mesta. U Domu je zaposleno oko 50 ljudi, a sa decom radi 17 vaspitača i psiholog, kao i dva noćna vaspitača koji sa učenicima ostaju tokom noći.

Svake godine tokom leta u Domu se nešto obnovi, pa je tako za ovu godinu planirana zamena laminata u sobama u muškom delu doma, kao i krečenje i nabavka inventara koji bude bio potreban, kako bi Dom u septembru spremno dočekao učenike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.