Uspešan Sajam automobilčića

VIDEO K9: LJubitelji četvorotočkaša i kolekcionari sabiraju utiske sa Sajma automobilčića koji je 22. juna u našem gradu organizovao Savez vozača Vojvodine.

0
310

Na Sajmu automobilčića priređenom u Novom Sadu učestvovalo je više od 30 izlagača sa oko 10.000 eksponata.

S obzirom da u Evropi već postoje slične manifestacije, u Savezu vozača Vojvodine kažu kako su hteli da to postane običaj i kod nas. Naš grad je, u svakom slučaju, prvi u regionu koji organizuje ovakvu manifestaciju.

“Dakle, jedna od novina koje smo hteli da dovedemo u naš grad. U Evropi prosto postoji trend organizacije ovakvih manifestacija, sa jedne strane. Sa druge strane, to je čitava jedna berza trgovinom antikvitetima, odnosno automolčićima, jel’ tako. Ove godine smo drugi put organizovali sajam”, rekao je Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine.

U fokusu manifestacije, osim kolekcionarstva, bila je, kako je istakao, bezbednosti dece u saobraćaju. Napravljeni su i mali poligoni u cilju obuke dece o pravilima u saobraćaju. Javna preduzeća su obezbedila vozila, a saobraćajna policija ljudstvo, ne bi li se praktično pokazalo kako se treba ponašati u saobraćaju.

“Njegov osnovni cilj bio je, pre svega, jedna simbolična i simpatična edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju. Dakle, da im se priđe na jedan lep i jednostavan, da kažem dečiji način i da se upoznaju sa osnovnim elementima o bezbednosti u saobraćaju. To je sa jedne strane, a sa druge strane jeste malo promocija i afirmacija kolekcionarstva iz oblasti automobilčića. Obuhvatili smo te dve stvari. Da bi program bio zanimljiviji, obratili smo se javnom servisu sa idejom da, uvek kada ste bili mali, i danas deca vole da se igraju sa policijskim automobilčićima ili policijskim vozilom, da iz javnih preduzeća dobijemo po jedno takvo vozilo, da uključimo saobraćajnu policiju, normalno, i da to bude eto još jedan edukativni deo”, naveo je Topo.

U Savezu vozača Vojvodine najavljuju i organizovanje sajma polovnih automobila koji bi bio dopunjen saobraćajnom olimpijadom, takmičenjem između preduzeća u oblasti transporta, što bi moglo da prati i zatvaranje moto sezone.

Savez inače, prema njegovim rečima, dosta radi na edukaciji dece o saobraćajnim pravilima, pomažu taksistima prilikom polaganja ispita, a vozačima koji ovih dana kreću na put upućuju i korisne savete.

“Šta savetujemo? Dakle, da prave česte pauze, da piju tečnosti, da strogo vode računa o poštovanju propisa, da dobro prate znake, slušaju na radio televiziji stanje na putevima. Ali, najvažnije od svega jeste da pravite pauze i da su, normalno vezani za volanom, i da ne žure nigde. Gde god da krenu stići će na vreme. Tako da, neka se paze”, istakao je Topo.

Stručnjaci, ipak, najbolje znaju koliko je disciplina važna. Stoga vozači, ne žurite, već vozite prema propisanim standardima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.