Uspešan prvi lov soma na bućku u Sremskim Karlovcima

VIDEO K9: Lov soma na bućku popularna je disciplina među našim ribolovcima, a jedno takvo takmičenje po prvi put održano je 16. jula u Sremskim Karlovcima.

1980

Prva sremskokarlovačka bućka odžana je u okviru lige bućke pod okriljem Srpskog saveza bućkaroša i u tehničkoj organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Dunav” iz Sremskih Karlovaca.

Najavljeno nevreme, nasreću, obišlo je učesnike ovog takmičenja, tako da je, prema rečima organizatora, nadmetanje bilo uspešno i iznad očekivanja.

“Bilo je 34 učesnika koji su opravdali svoje znanje i umeće na ovom delu Dunava, od 1239-og do 1251-og kilometra. Učesnici ove bućke su došli sa svih strana. Ti ljubitelji ove reke i ove prirode pokazali su danas kako treba da se družimo, da pazimo reku, kako treba da je čuvamo, a tako je i bilo. Bilo je – ulovi i pusti”, rekao je Vlado Čolić, predsednik USR “Dunav”.

Najboljima su dodeljeni pehari i prigodne nagrade, a prvo mesto osvojila je iskusna ekipa iz Grocke, Predrag Zmaj Janković i Bogomir Kubinjec, inače prošlogodišnji pobednici 32. „Zlatne bućke Đerdapa“ u Tekiji.

Za petnaestak ekipa učesnica sa područja Vojvodine, Srbije, ali i Mađarske, ulov, kažu i nije bio toliko bitan, koliko dobro druženje i uživanje u dobrim uslovima za lov soma na bućku na Dunavu.

“Ulovio sam soma nešto manjeg od 6 kg, lovio sam ranije i mnogo krupnije, ali druženje, dobro raspoloženje i drugarstvo koje sam ovde iskusio mnogo su veći od bilo kakvog ulova”, naveo je Zoltan Černak, učesnik iz Mađarske.

Zadovoljni organizacijom i tokom takmičenja bili su i ostali učesnici.

“Pošto je probijen led sa ovako lepom organizacijom i domaćinskim ponašanjem, siguran sam u to da će sledeća godina biti mnogo bolja. Uspeli smo iz Mađarske da dovedemo par takmičara, iz mnogih krajeva, od Subotice, Kanjiže, Mola, Novog Sada, Grocke i tako dalje. Još nešto što je za nas lepo, a to je da domaćin nije pobedio, nego momci iz Grocke, što je isto još jedna pohvala i jedna garancija da će se i sledeće godine ponovo mnogi pojaviti”, kazao je Duško Rakić iz USR “Bratstvo” Kanjiža.

Na kraju se sve završili dobrim jelom i druženjem koji su nezaobilazni na ovakvim takmičenjima, za koje se i organizatori nadaju da će dogodine biti još uspešnije i masovnije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.