Uspela kampanja za personalnu asistentciju Centra Živeti uspravno

Tokom kampanje pod nazivom „Obezbedimo osobama sa invaliditetom iz Novog Sada personalnu asistenciju“ koju je organizovao Centar Živeti uspravno prikupljeno je 454.000 dinara za zarade i putne troškove personalnih asistenata.

0
437

Kampanju je Centa Živeti uspravno organizovao uz podršku Fondacijt Catalyst u periodu od 7. marta do 7. juna.

“Iako je kampanja dostigla cilj 1. juna, kampanja je nastavljena do samog završetka da bi se prikupio što veći deo sredstava budui da je Centar u međuvremenu obavešten o tome da nedostajuća sredstva u iznosu od 1,5 milion dinara za period septembar-decebar 2017. nisu odobrena”, kažu u Centru Živeti uspravno.

Zahvaljujući brojnim donacijama tokom kampanje prikupljeno je 454.003 dinara, što je dovoljno za 10 mesečnih bruto zarada asistentkinja i skoro 11 mesečnih putnih troškova.

Centar će, kako je saopšteno, nastaviti rad na prikupljanju sredstava za ovu namenu, pre svega kako bi obezbedio sredstva koja nedostaju za prošlu godinu, zbog čega trenutno zaposleni nemaju zdravsteno osiguranje.

Potom će prikupljati sredstva u iznosu od 270.000 dinara mesečno za asistenciju osobama koje je koriste duže od 40 sati nedeljno, za koliko je Grad Novi Sad odobrio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.