Uspeh iz ženske perspektive

VIDEO K9: Pokrajinski zaštitnik građana organizovao je skup pod nazivom "Uspeh i postignića iz perspektive žena" sa ciljem povećanja vidljivosti uspešnih žena u našem društvu.

12

Mobilizacija moći žena kroz izlaganja i umrežavanje uspešnih žena iz gradova i sa sela, iz različitih sfera društvenog života motiv je Pokrajinskog ombusmana za organizovanje skupa pod nazivom “Uspeh i postignića iz perspektive žena” održanog u Novom Sadu.

Treba imati u vidu, kako je rekao prof. dr Zoran Pavlović, Pokrajinski ombudsman, da su žene manje zastupljene na pozicijama moći od muškaraca, te da je potrebno povećati vidljivost uspešnih žena. odnosno ohrabriti i podstaći druge žene pred kojima tek predstoji put karijernog razvoja.

Akcije ombudsmana u ovom pravcu usmerene su na podizanje stanja svesti i preventivno delovanje.

Govoreći o jednakim šansama za uspeh žena u gradu i onih sa sela, Pavlović je istakao da je prošlo vreme očekivanja očekivanja da se ženama nešto nudi i da je potrebno da same iskoriste šansu na osnovu pozitivnih primera u našem društvu.

Sličn skupove ombudsman će organizovati po mesnim zajednicama ruralnih sredina kako bi što vaći broj žena bio upoznat sa mogućnostima većih postignuća i uspeha.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.