Uskršnje farbanje jaja na Detelinari

VIDEO K9: Najmlađi Novosađani sa Detelinare danas su uživali u tradicionalom farbanju jaja na Veliki petak. Takmičenje pod nazivom "Uskršnje farbanje jaja" i ove godine je za decu organizovalo Udruženje građana ,,Novi Sad''.

0
799

Manifestacija ,,Uskršnje farbanje jaja” za najmlađe Novosađane na Veliki petak ispred Detelinarske piljarnice održava se drugi put za redom.

Prema rečima organizatora, akcija je humanitarnog karaktera, osmišljena kako bi se deca družila i nastavila tradiciju farbanja jaja pred Uskrs.

“Ovo je akcija gde želimo da mališanima običaje Uskršnje iznesemo na ulice kraja Detelinare, da im pokažemo kako je to u praksi i da im prosto damo jedan takmičarski duh, a i kreativni duh gde će svako dete ofarbati svoje uskršnje jaje da kažemo na neki način i poneti prve poklone za predstojeći Uskrs”, naveo je Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana Novi Sad.

Iako je danas nešto hladnije, mališani su jedva dočekali svoju priliku da budu što kreativniji u farbanju jaja. Dopada im se, kažu, ova akcija i od pobede im je draže to što učestvuju u samoj manifestaciji.

Ovoj lepoj akciji raduju se i mlađi i stariji sugrađani iz ovog dela grada, a tradicionalno farbanje jaja pred uskrs nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Za najkreativije takmičare u farbanju jaja Udruženje građana Novi Sad pripremilo je i zanimljive poklone i nagrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.