Uskršnja poslanica Stanislava Hočevara

VIDEO K9: U nedelju slave Uskrs hrišani koji poštuju gregorijanski kalendar. Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je juče predstojeći Uskrs svim vernicima i u svojoj uskršnjoj poslanici upozorio da "sva zla koja su prisutna u nama, među nama i našim društvima, predstavljaju plod greha, ličnog i kolektivnog".

335

Jedno od najtragičnijih obeležja današnjice leži u tome što je vera pogrešno shvaćena i negativno predstavljena, poručio je beogradski nadbiskup u poslanici upućenoj vernicima povodom uskrsa koji rimokatolici slave u nedelju 21. aprila.

“Toliki vernici nemaju o njoj celovito saznanje. Oni ne poznaju ni velika Božja dela u istoriji. Većina ljudi, pre svega, ne veruje dosledno u Boga Stvoritelja. Žive kao da Boga nema i ponašaju se kao da su oni sami jedini gospodari svega stvorenog, pa i svog tela”, naveo je beogradski nadbiskup.

Nadbiskup je “braću i sestre istočne tradicije” pozdravio tradicionalno sa “Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese”, a poruku je uputio i patrijarhu srpskom Irineju u kojoj mu je čestitao osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslave crkve.

“Braćo i sestre, gajim duboku želju i molitvu da ovogodišnji Vaskrs i nama pomogne da otvorimo oči. Da se konačno otorimo razumevanju za sva Sveta pisma, razumevanju za to što znači biti novi čovek. Da se vratimo u svoju zajednicu vere i da svim svojim bićem svakog trenutka svedočimo, on živi, Vaskrs je među nama,on ja sa nama na našim putovima, dakle svima srećan i blagoslovljen Uskrs”, kazao je Hočevar.

Uskršnjim danima posebno se raduju deca, naročito u Vojvodini, gde počinje prolećni raspust, koji će trajati do 3. maja.

Nadbiskupu Hočevaru i vernicima koji ovaj hrišćanski praznik slave u nedelju, čestitke su uputili i predstavnici državne, pokrajinske i gradske vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.