Uskoro Zlatni grad na Zlatiboru

VIDEO K9: U pripremi je nova Strategija razvoja opštine Čajetina koja sadrži ambiciozne planove vezane za unapređenje turističke ponude na Zlatiboru.

0
35

Čajetina ima ambiciozne planove koji proističu iz dosadašnje i iz nove Strategije razvoja ove opštine koja se upravo priprema, a u kojoj će se naći sve što je započeto u prethodnim godinama, kao i ono što će se realizovati u narednom periodu.

Svakako najvažniji projekat je nova gondola koja će kretati sa Tornika i završavati u Pribojskoj banji, u ukupnoj dužini od oko 14 kilometara. Započeti su i radovi na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara.

Urađena je prva polovina cevovoda i u drugoj polovini godine očekivanja su da voda sa Sušičkih vrela bude na Karauli na Zlatiboru.

Oko Ribničkog jezera planirana je izgradnja novog centra Zlatibora, takozvanog Zlatnog grada, naveo je Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina, što podrazumeva izgradnju golf terena, kao i rezidencijalnih vila i hotela, tako da će ovaj deo planine izgledati mnogo modernije i savremenije.

Od jezera ka centru mesta Zlatibor se grade sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa.

Grubi radovi na pripremi terena su već skoro završeni i u ovoj godini ćemo raditi na onim takozvanim finim radovima tj. na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena.

Kako planiraju u ovoj opštini, završetkom svih tih radova na Zlatiboru će moći da boravi i milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja.

Najposećenija planina Srbije i regiona će time biti svrstana u red najpoznatijih i najposećenijih planinskih turističkih centara Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.