Uskoro uređenje Kameničkog parka

VIDEO K9: Gradsko zelenilo i ove godine nastavlja sa uređenjem Kameničkog parka, koje bi trebalo da počne za oko desetak dana.

0
701

U Kameničkom parku ranije je postojalo nekoliko jezera. Danas postoji samo jedno, u severnom delu parka, koje će nestati ukoliko mu se ne pomogne i ukloni trska i mulj.

“Tu ima dosta samonikle vegetacije, trske i tako dalje. Nema dobro uređenog prilaza jezeru i sad je potrebno uraditi ovaj posao. Posao finansira Grad, tako da očekujem za nekih 10 do 15 dana da radovi počnu. Sem sanacije jezera biće uređeni i prilazi i info table”, rekao je Ivan Nožinić iz JKP “Gradsko Zelenilo”.

Tokom jeseni u ovom spomeniku prirode biće postavljene i kućice za slepe miševe koji su zaštićena vrsta.

“Prošle godine smo postavljali info table o životinjskom i biljnom svetu. Kućice će biti uz takođe info table o ovoj vrsti životinja. Sigurno najobimniji radovi nas čekaju za koji mesec, a to je podizanje pešačkih staza i postavljanje javne rasvete na solarnu energiju u Kameničkom parku. Ovaj posao vredan 70 miliona dinara finansiraju Pokrajina iz budžeta i Grad iz kapitalnih subvencija”, naveo je Nožinić.

Svake godine Gradsko zelenilo uređuje spomenike prirode i ovi radovi u Kameničkom parku biće najobimniji u poslednjih nekoliko decenija. Pored Kameničkog parka, spomenici prirode u Novom Sadu su Dunavski i Futoški park.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.