Uskoro urbani džep na Salajci

VIDEO K9: Na Salajci, u Ulici Petra Drezgića, planirana je izgradnja „urbanog džepa“ sa mnoštvom sadržaja za sport i rekreaciju.

0
45

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada objavila je javnu nabavku za uređenje „urbanog džepa“ na Salajci.

Novi urbani džep na Salajci nalaziće se na kraju ulice Petra Drezgića, kod Kanala DTD

Iako se i sada na ovom mestu nalaze tereni za basket i igralište za decu, novim uređenjem ovaj deo Salajke dobiće potpuno novu funkciju za su građane.

Prema planskoj dokumentaciji, na ovom lokalitetu biće mnoštvo sadržaja za sport i razonodu, kako za najmlađu decu, tako i za onu stariju, ali i za sve ostale sugrađane.

Ova lokacija prepoznata je kao buduća komponenta za dalji razvoj lokalne zajednice te je cilj projekta, kako je navedeno u tehničkom opisu, maksimalno unapređenje funkcionalnosti javne površine, širenje svesti o značaju malih urbanih celina za život u gradu, kao i podrške i promocije zdravim životnim navikama za decu i odrasle.

Planirano je da se na ovom prostoru nalazi, izmđu ostalog, teretana na otvorenom, poligon za vožnju bicikla, igralište sa većim spravama, kao i prostor za odmor i razonodu.

Uređenje ovog urbang džepa podrazumeva i izgradnju nove pešačke staze, terena za boćanje, stolova za šah te brojne rekvizite za decu, ljuljaške, klackalice, penjalice, tobogane, kao i postavljanje urabnog mobilijara i ozelenjavanje prostora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.