Uskoro subvencije za bicikle

VIDEO K9: Raspisan je konkurs za izbor udruženja koje će dodeliti građanima subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu.

0
34

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je javni konkurs za izbor udruženja koje će Novosađanima podeliti subvencije za kupovinu bicikala.

Konkurs je dostupan je na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine i namenjen je isključivo udruženjima građana koja će dodeliti subvencije, a ne građanima koji žele subvenciju.

Imena udruženja koja su prošla na konkursu će biti poznata tokom maja, a podela subvencija u inosu od po 10.000 dinara građanima bi trebalo da počne najranije u maju ili junu.

Građani koji se prijave, izabranom udruženju će morati da opravdaju kupovinu bicikla dostavljanjem računa.

Ukupna sredstva Gradske uprave obezbeđena za ovu namenu iznose osam miliona dinara, a najmanje sedam miliona biće dodeljeno građanima u vidu subvencije, dok će do milion dinara pokriti troškove rada udruženja izabranom za ovaj zadatak.

Pravo učešća na konkursu imaju sva udruženja sa sedištem u Novom Sadu, registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. Može se prijaviti i više udruženja zajednički, ukoliko ispunjavaju uslove.

Krajnji rok za završetak ovog posla je 30. septembar. Ideja o dodeli subvencija građanima za kupovinu bicikala potekla je prošle godine iz udruženja Novosadska biciklistička inicijativa

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.