Uskoro sanacija krova bazena na Klisi

VIDEO K9: Zahvaljujući sredstvima koja će rebalansom budžeta biti opredeljena JKP "Poslovni prostor", problem energetske efikasnosti bazena na Klisi biće rešen, rekli su predstavnici ovog preduzeća na današnjoj sednici Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja Skupštine Grada. Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara. Osim o ovom predlogu, na sednici je raspravljano po još šest tačaka dnevnog reda.

340

Na dnevnom redu četvrte sednice Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja Skupštine grada Novog Sada našlo se sedam tačaka, među kojima su kao najbitnije izdvojene izmene i dopune programa JP ” Poslovni prostor” i JP “Urbanizam”.

“Što se tiče JP “Poslovni prostor”, tu su rebalansom opredeljena sredstva za kapitalna ulaganja i za tekuću potrošnju. Što se tiče JP “Urbanizam”, tu su rebalnsom budžeta opredeljena sredstva zbog potrebe osnivača za većim obimom pola koji se odnosi na 15 zadataka”, rekla je Jelena Marinković, predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.

Marinković je dodala da je reč je o izradi, izmenama i dopunama plana kako generalne, tako i detaljen regulacij. Kako su predstavnici JP “Poslovni prostor” obrazložili na sednici, deo sredstava opredelljenih rebalansom biće uložen u sanaciju krova na bazenu na Klisi, dok će drugi deo biti uložen ua uređenje Kineske četvrti.

Osim toga, na dnevnom redu našao se i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije Gradskog groblja.

“Suština ovog plana jeste da se prošire kapaciteti grobnih mesta. Planirano je 18 ha, odnosno 17.700 grobnih mesta. Ono što je bitno napomenuti jeste da nisu samo kapaciteti kada su u pitanju grobna mesta nego i pratećih sadržaji koji su u okvirtu objekta”, navela je Marinković.

Članovi Saveta dali su i saglasnost na zahtev Javno-vodoprivrednog preduzeća “Vode Vojvodine” za iskop kanala na parceli u Industrijskoj zoni Sever 4, koja je u vlasništvu Grada.

“Tu se radi o kanalskoj mreži koja trenutno nije adekvatna i našli su tehničko rešenje, odnosno da se dva kanala spoje i da se napravi nova kanalska mreža koja će služiti za odvodnjavanje lokacije Sever 4”, kazala je Marinković.

Sve ove tačke dnevnog reda naći će se i pred odbornicima Skupštine grada na sednici koja je zakazana za sutra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.