Uskoro rušenje ruinirane zgrade Auto-coopa

VIDEO K9: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za firmu koja će ukloniti četiri prizemna objekta bivšeg preduzeća Auto-Coop na Futoškom putu.

222

Stanari zgrada koji žive u blizini ruševnih objekata često se žale na to što zapuštene zgrade ugrožavaju bezbednost ljudi i životnu sredinu.

Takvi objekti su opasnost i za prolaznike, ali i ljude koji u njima nelegalno stanuju. Jedna od takvih je i zgrada bivšeg preduzeća Auto- coop, površine 598 kvadrata, koja se nalazi na Futoškom putu 24.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije objavila tender za rušenje ovog objekta, a rok za podnošenje ponuda je 12. april.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, veći deo parcele na kojoj se nalaze objekti planiran je za buduću saobraćajnicu koja treba da poveže ulicu Ive Ćipika sa Futoškim putem.

Akcionarsko društvo “Auto-Coop” koje je bilo smešteno u ovoj zgradi, podsetimo, proizvodilo je delove za vozila, mašine i uređaje, a više od polovine njegovih akcija bilo je udržavnom vlasništvu.

Krajem 2010. godine nad ovim preduzećem pokrenut je stečajni postupak, koji je zaključen 2015. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.