Uskoro rekonstrukcija Klisanskog mosta

VIDEO K9: Klisanski most preko Kanala Dunav-Tisa-Dunav važi za jedan od najprometnijih, ali i najruiniranijih u gradu. Većih rekonstrukcija nije bilo otkako je sagrađen, a od tada je prošlo više od pola veka. Međutim, kako saznajemo obnova ovog mosta trebalo bi da počne tokom ove godine.

524
Ovogodišnjim programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđena su sredstva za rekonstrukciju Klisanskog mosta, za koju će Grad u toku ove godine izdvojiti 80 miliona dinara, a očekuje se da i Republika izdvoji određena sredstva.
Stanovnici Klise, koji svakodnevno prelaze preko ovog mosta, kažu da je on u veoma lošem stanju i da je nebezbedan, te da je popravka dobrodošla.
Ukoliko prolazite Sentandrejskim, odnosno Klisanskim mostom, uočićete brojna oštećenja, što na samom kolovozu, što u pešačkoj traci. Pregledi mosta koje su nadležni izvršili kažu da je most u veoma lošem stanju i kada je reč o samom ležištu mosta.
U narednih mesec dana trebalo bi da bude pokrenuta javna nabavka, nakon čega će biti utvrđena vrednost investicije, tačan početak radova i rok izvođenja.
Podsetimo, Sentandrejski most izgrađen je pre pola veka, dug je 195 m, a širok 12m i smatra se jednim od najprometnijih u Novom Sadu. Rekonstrukcija u ovom trenutku ne bi trebala da stvora saobraćajne gužve, jer Kanal DTD premošćuje, osim Kaćkog i Temerinskog, odnedavno i novi most u produžetku Bulevara Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.