Uskoro rebalans pokrajinskog budžeta

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine na narednoj sednici će odlučivati i o rebalansu pokrajinskog budžeta za 2021. godinu predloženom u iznosu od 81 milijardu i 360 miliona dinara.

0
21

Pokrajinska vlada je na poslednjoj sednici predložila rebalans pokrajinskog budžeta za 2021. godinu u obimu od 81.36 milijardi dinara, što predstavlja povećanje za 3,71 milijardu dinara, odnosno 4,8 odsto u odnosu na aketuelni budžet.

Predloženim rebalanskom kapitalni deo budžeta je povećan i iznosi 19,41 milijardu dinara, a najveća ulaganje predviđena su u oblastima privrede i vodoprivrede, zdravstva, obrazovanja i kulture, razvoja sporta i demografske politike, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Vodoprivrednim preduzećima biće usmereno 600 miliona dinara za investicione radove i održavanje vodnih mreža, dok je za podsticaje privrednom i turističkom razvoju, podršku ženskom preduzetništu, malim i srednjim preduzećuima opredeljeno ukupno 357 miliona dinara.

Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade očne klinike Kliničkog centra Vojvodine obezbeđeno je 310 miliona dinara.

Obezbeđen je i novac za početak radova na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, kao i za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju tri doma kulture – u Velebitu, Golubincima i Lovćencu. Predloženi rebalans pokrajinskog budžeta upućen je na usvajanje Skupštini AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.