Uskoro proširenje Satelitske pijace

Satelitska pijaca će uskoro biti proširena i pokrivena, a sve zbog planiranih radova na probijanju ulice Bate Brkića preko Satelita ka Futoškom putu.

512
U JKP “Tržnica” navode da je za projektovanje i prvu fazu radova predviđeno ulaganje od 21 milion dinara, a da će stanovnici ovog dela grada dobiti modernu pijacu koja će biti uređena poput Limanske pijace.
Direktor Miloš Tubić kaže  da se ne može precizirati kada će početi radovi, jer dosta toga zavisi od Zavoda za izgradnju grada i radova na proširenju ulice Bate Brkića, ali da očekuju da će do kraja godine moći da počnu sa prvim radovima na rekonstrukciji i proširenju Satelitske pijace. Kako je objasnio, ova pijaca će ostati na istom mestu, ali će biti malo uža i proširena na slobodnu površinu pa će imati otprilike isti broj tezgi, ali više lokala.
On navodi i da je želja Tržnice da Satelitska pijaca privuče kupce sa Telepa i Novog naselja, koji su sada okrenuti ka drugim pijaca. Kako je pojasnio, kupcima, posebno mlađim, mnogo više se dopadaju zatvorene pijace i pri tome građani biraju mesta gde na jednom mestu pored voća i povrća mogu da kupe i meso, hleb i druge proizvode. Tubić dodaje da je namera preduzeća da manje pijace u gradu imaju u ponudi više sadržaja i proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.