Uskoro projekti za otpadne vode

VIDEO K9: Dvanaest lokalnih samouprava u Vojvodini uskoro će izraditi projektno-tehničke dokumentacije za različite projekte iz oblasti zaštite životne sredine, zahvaljujući sredstvima pokrajine u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara.

0
21

Predstavnicima 12 lokalnih samouprava uručeni su ugovori za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama vredni 50 miliona dinara.

Reč je o projektima iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja – za izgradnju sistema za tretman komunalnih otpadnih voda, za prečistače komunalnih otpadnih voda i potrebnu infrastrukturu, projekte kanalizacione mreže i prateće opreme.

„Ovo je veoma važna oblast. Planiramo da u toku ove i naredne godine povučemo i dodatna finansijska sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dinara kada je reč o drugim aspektima zaštite životne sredine, najpre u uspostavljanju standarda više energetske efikasnosti i zameni postrojenja na čvrsta goriva u javnim objektima na teritoriji Vojvodine“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je podsetio da je na inicijativu Pokrajinske vlade Skupština AP Vojvodine usvojila Deklaraciju o zaštiti životne sredine kao krovni dokument kako bi ta oblast, kako je rekao, bila u prvom planu.

Ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije dobili su gradovi Zrenjanin, Vršac i Kikinda i opštine Kovin, Odžaci, Bečej, Pećinci, Žitište, Bačka Topola, Irig, Bački Petrovac i Temerin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.