Uskoro otkup zemlje za Fruškogorski koridor

VIDEO K9: Prema rečima predsednika Pokrajinske Vlade Igora Mirovića, Vlada Srbije će od januara početi otkup zemlje i rešavanje imovinskih problema na trasi Fruškogorskog koridora.

0
724

Mirović je naveo da se malo kasni sa otkupom zemlje na trasi kroz Novi Sad, a to je trasa od Mišeluka, kroz Petrovaradin do Žeželjevog mosta, ali da očekuje da se ubrza procedura koja se tiče urbanističkih rešenja na toj trasi, dok je sve ostalo već spremno kada je reč o pripremi projektne dokumentacije, prenosi novosadski list Dnevnik.

“Sada je stvar na Vladi Srbije, na Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i urbanizam da u dogovoru sa potencijalnim izvođačima, kroz ili kredit ili koncesiju, a naravno u dogovoru sa Pokrajinskom vladom, u jednom sada već roku koji se može videti, koji je tu pred nama, pronađe partnera koji bi učestvovao u tom poslu”, naveo je Mirović.

Fruškogorski koridor je uvršten u prioritetne saobraćajnice Pokrajinske vlade zbog svoje važnosti, a procenjena investiciona vrednost je oko 400 miliona evra.

Prostiraće se od Kaćke petlje na putu Novi Sad – Zrenjanin, s auto-putem E- 75 se ukršta kod benzinske pumpe „Minut”. Koridor sa novom saobraćajnicom dalje vodi prema Dunavu, zatim preko Fruške gore do auto-puta Beograd–Zagreb. Na Sremsku stranu će preći preko novog mosta koji treba da bude izgrađen i od Crkve Marije snežne u Petrovaradinu (Tekije) dalje će voditi prema Bukovcu ispod Fruške gore kroz tunel dug 3.470 metara.

Tunel ide prema petlji za Vrdnik, potom se nastavlja ka Rumi, gde se radi obilaznica. Deonica je duga 37 kilometara i ne spada u kategoriju auto-puteva, iako će imati dva puta po dve kolovozne trake široke po 3,5 metra, što ga može svrstati u kategoriju auto-puteva, ali nema zaustavne trake i zbog toga koridor spada u brze saobraćajnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.