Uskoro opomene za neplaćen porez na imovinu

VIDEO K9: Na adrese neredovnih poreskih obveznika uskoro stižu opomene za neplaćen porez na imovinu, poručuju iz Gradske poreske uprave Novog Sada.

0
26

Treća rata godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu dospela je za plaćanje 15. avgusta, podsećaju iz Gradske poreske uprave Novog Sada poreske obveznike, preduzetnike, fizička i pravna lica.

S obzirom da je Zakonom predviđeno kvartalno plaćanje poreza na imovinu, kašnjenje ili jednokratno izmirenje poreske obaveze na kraju kalendarske godine dovodi do obračuna i naplate kamate po stopi koja na današnji dan iznosi 13,5%.

Gradska poreska uprava je započela distribuciju opomena za dospele, a neizmirene obaveze po osnovu izvornih javnih prihoda te ponovo pozvala poreske obveznike da dospele obaveze izmiuju u zakonom propisanim rokovima.

Eventualna sporna pitanja po opomenama u vezi sa vrstom i iznosom dospele obaveze za naplatu, poreski obveznici u roku od pet dana, od dana prijema opomene, mogu raspraviti u Gradskoj poreskoj upravi u Ulici Vojvođanskih brigada 24-26, slanjem podnesaka na adresu Gradske poreske uprave, Bulevar Mihajla Pupina 3, kao i na adresu gpu@novisad.rs putem elektronske pošte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.