Uskoro obnova tornja sa satom na Petrovaradinskoj tvrđavi

VIDEO K9: Toranj sa satom, simbol Petrovaradinske tvrđave, za nekoliko meseci biće potpuno obnovljen i spreman da ukrasi fotorafije brojnih posetilaca koji ne propuštaju priliku da se uslikaju u njegovom podnožju.

0
9

Građevinsko-zanatski i konzervatorsko-restauratorski radovi na obnovi Tornja sa satom na gornjem Ludvigovom bastionu Petrovaradinske tvrđave mogli bi početi odmah nakon muzičkog festivala, u drugoj polovini jula, kako je za javni medijski servis rekao direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada Siniša Jokić.

Toranj sa satom, koji je poslednji put obnovljen pre 11 godina, simbol je Petrovaradinske tvrđave i Novog Sada, koji ne propuštaju da na svojim fotografijama i sefijima ovekoveče i domaći i strani posetioci.

Toranj sa satom biće kompletno rekonstruisan, sa planiranim zidarskim, limarskim, stolarskim, tesarskim i molersko-farbarskim radovima. Biće rekonstruisan i vetrokaz na vrhu, koji će najverovatnije završiti u muzeju, a umesto njega će biti postavljen nov dekorativni vrh tornja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.