Uskoro novo vatrogasno vozilo

VIDEO K9: Vatrogasna spasilačka jedinica u Novom Sadu, zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, naredne godine dobiće savremeno vatrogasno vozilo. Predlog ove odluke pođen je na sednici Saveta za javni red, mir i bezbednost, a konačnu reč o tome daće odbornici na poslednjoj sednici Skupštine grada ove godine koja je zakazana za četvrtak.

0
551

Članovi Saveta za javni red, mir i bezbednost Skupštine grada usvojili su Predlog odluke o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2019. godinu.

Program obuhvata nabavku navalnog vatrogasnog vozila sa opremom i nastavak je realizacije nabavke iz tekuće godine.

“Radi se o nabavci jednog vatrogasnog vozila, po specifikaciji Ministarstva unutrašnjih vozila, sektora za vanredne situacije uprave u Novom Sadu sa pripadujućom opremom. Znači da će imati cisternu za vodu, cisternu sa penilom pumpom i drugom opremom koja se skladišti na samom vozilu”, precizirao je Dušan Popović ispred Saveta za javni red, mir i bezbednost.

Za razliku od ostalih vatrogasnih vozila, navalno izlazi prvo na intervenciju jer je najkompletnije, odnosno opremljeno je opremom i alatom za gašenje svih vrsta požara, a u novije vreme i opremom za tehničke intervencije

“Vrednost nabavke je 31 milion i 500.000 dinara i radi se o nabavci koja je započeta u 2018. godini, a sredstva se u celosti obezbeđuju iz budzeta grada Novog Sada za 2019 godinu”, kazao je Popović.

Javna nabavka je raspisana u oktobru, rekao je Popović i dodao da će, kako se očekuje, vatrogasno vozilo biti isporučeno Vatrogasnoj spasilačkoj jedinici Policijske uprave u Novom Sadu za 240 dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.