Uskoro novo postrojenje u Novoj Pazovi

VIDEO K9: U Novoj Pazovi danas je obeležen početak izgradnje postrojenja kompanije MTU Mejtnans Srbija, a svečanosti su, uz predstavnike kompanije, prisustvovali najviši državni i pokrajinski zvaničnici.

0
32

U Novoj Pazovi je počela izgradnja postrojenja za održavanje i proizvodnju motora za avione nemačke kompanije MTU Maintenance Serbia, u kojoj će, kako je najavljeno, biti zaposleno 450 radnika.

„Tri godine smo čekali ovaj dan i borili se za ovu investiciju. Ponosan sam i siguran u naš zajednički trud i rad. Radićemo i dalje danonoćno kako bismo privukli velike investicije jer želimo da nam Srbija bude još razvijenija”, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Osim što će doneti otvaranje novih radnih mesta, dolazak ove kompanije značajan je i zbog toga što je reč o kompaniji iz avio-industrije, koja će doprineti naučno-tehnološkom razvoju naše zemlje, rekao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

„Ovo je signal i za nove kompanije iz ove delatnosti koje će, uveren sam, dolaziti u još većem broju. Siguran sam da će se pokazati da je kompanija MTU Maintenance donela dobru odluku i da će kvalitet, znanje i profit biti onakvi kakve su i očekivali na početku ovog procesa“, kazao je Mirović.

„Ovde smo došli da bismo ostali“, izjavio je član Izvršnog odbora kompanije MTU Aero Engines Majkl Šrejog koji je rekao da je ta kompanija tri godine radila na pripremi ove investicije i da je, uzimajući u obzir sve aspekte i kriterijume, donela odluku da to bude Srbija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.