Uskoro novi vrtić u Šimanovcima

VIDEO K9: U Šimanovcima je danas položen kamen temeljac za vrtić Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“, koji će, prema najavama, biti završen do kraja 2020. godine.

93

Novi vrtić Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ za koji je u Šimanovcima položen kamen temeljac, prvi objekat je ove ustanove posle 30 godina, koji će, kako je najavljeno, biti izgrađen do kraja sledeće godine.

Reč je o izgradnji prve faze radova, a ukupna vrednost investicije iznosi 120 miliona dinara.

„Naša namera je da zajedno sa lokalnom samoupravom rešimo ovaj višedecenijski problem, jer su deca ove predškolske ustanove boravila u osnovnoj školi u neadekvatnim uslovima. Do kraja naredne godine završićemo ovaj objekat od 1700 kvadratnih metara, koji će deci i zaposlenima pružiti najbolje uslove za boravak i rad“, rekao je tom prilikom Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je ovom prilikom podsetio da je pokrajina u poslednje tri godine uložila 224 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Pećinci za realizaciju projekata u oblastima zdravstvene zaštite, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i saobraćajne infrastrukture.

Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca prosečno godišnje upiše oko 600 dece, a u svom sastavu ima tri samostalna objekta, u Pećincima, Obrežu i Šimanovcima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.