Uskoro novi mostovi preko Dunava

VIDEO K9: U Novom Sadu su u toku i pripremni radovi na izgradnji još dva mosta koje su danas obišli gradnonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

0
77

Na Ledinačkom putu, na sremskoj strani grada, u toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na državnom putu II-a reda br. 111.

Gradilište su danas obišli ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i gradonačelnik Novog Sada, koji je tom prilikom podsetio da je u martu ove godine, u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju ovih radova potpisao ministar Tomislav Momirović sa predstavnicima JP “Koridori Srbije“ i “China Road and Bridge Corporation“.

“Obilazimo pripremne radove na četvrtom novosadskom mostu koje izvode naši kineski partneri. Oni su nam izneli dinamički plan, a Grad Novi Sad je spreman da pruži podršku svim radovima kroz svoje stručne službe, jer je ovo pre svega gradski most. Želim da se zahvalim ministru Momiroviću i njegovom timu, kao i „Koridorima Srbije“ koji su nosioci ove investicije, što su predano radili sa mojim saradnicima, kako bi se u što kraćem roku sve uspešno pripremilo za početak izvođenja radova. Iz Sremske Kamenice kreće izgradnja privremenog mosta preko koga će se realizovati izgradnja glavnog mosta, a istovremeno nastavljamo sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa na bačkoj strani i pripremama pristupnih saobraćajnica. Smatram da sam preuzeo štafetu od naših prethodnika, koji su još 1963. godine u gradskom Generalnom urabnističkom planu predvideli most na ovoj lokaciji i stoga sam danas ponosan. Na ovaj most smo čekali šest decenija. Podsećam da do pre 23 godine nismo imali ni jedan, jer su svi su bili srušeni, a onda onda nam je trebalo 19 godina da vratimo sve postojeće. Nadam se da nećemo kažnjavati buduće generacije da čekaju još šest decenija na nove mostove i da neće ići apsurdna poruka iz Novog Sada da je neko protiv mostova, jer to nije pitanje stranke, politike i glasanja, već toga da li ste za razvoj grada. Hvala Vladi i Predsedniku što su prihvatili da finansiraju ovaj projekat Grada Novog Sada, jer bez podrške, to za nas ne bi bilo izvodljivo”, rekao je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima ministra Momirovića, u toku je veliki investicioni talas u celoj zemlji na polju izgradnje, ali da su, kako je naveo, od svih najlepši građevinski projekti mostova, kako u urbanističkom, tako i u simboličkom smislu.

Gradnja mosta se odvija sa privremenog mosta, jer je to način rada kompanije, da prvo postavi privremenu konstrukcija sa koje izvodi građevinske radove, a potom nastupa izgradnja, pojasnio je direktor Koridora Srbije.

“U Novom Sadu defakto imamo dva gradilišta, dva mosta, a vrlo brzo ćemo obići i te radove, koji se nalaze nekoliko kilometara odavde, tačnije kod Petrovaradina prema Kaću, gde se radi na izgradnji mosta koji je deo projekta Fruškogorskog koridora”, dodao je Antić.

Antić je naveo i da je 31. maja od resornog ministarstva ishodovana privremena građevinska dozvola za izgradnju privremenih mostova sa kojih se grade stalni mostovi, a koja je prethodno bila vraćena na dopunu zbog, kako je naveo, tehničkih razloga.

On je izrazio uverenje da će kompanija CRBC odgovoriti zadatku koji ima na ovom projektu, kao i očekivanje da će početak radova na sremskoj strani, na privremenoj mostovskoj konstrukciji, uslediti u naredne dve nedelje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.