Uskoro novi kompleks Dečije bolnice

VIDEO K9: Projekat za izgradnju novog kompleksa Dečje bolnice predstavljen je danas u Pokrajinskoj vladi.

0
39

Danas je u Pokrajinskoj vladi predstavljen projekat za izgradnju novog kompleksa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine – Dečje bolnice.

Pokrajinska vlada finansirala je projektno-tehničku dokumentaciju, a reč je o izgradnji novog i rekonstrukciji postojećeg objekta.

Direktor firme DBA, arhitekta Đorđe Bajilo, predstavio je projekat, istakavši da će novi kompleks biti sublimacija savremene arhitekture uz poštovanje svih medicinskih standarda.

Da bi se taj projekat mogao realizovati, prvo mora da se izgradi nova Klinika za stomatologiju, na lokaciji u delu Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, a zatim da se sruši objekat u kome je danas ta klinika, pa da se onda započne izgradnja velikog kompleksa Dečje bolnice, ističu iz Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada je preko Sekretarijata za zdravstvo i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u poslednjih sedam godina u investicije i medicinsku opremu za Dečju bolnicu uložila 787 miliona dinara.

V.d. direktorke Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, Jelena Antić, istakla je ovom prilikom da ta ustanova pruža zdravstvenu zaštitu za oko 400.000 dece i omladine uzrasta do 18 godina, u celoj AP Vojvodini. Čine ga tri klinike: Klinika za dečju hirurgiju, Klinika za pedijatriju i Klinika za dečju habilitaciju i rehabilitaciju. Ima 783 zaposlena radnika – 132 lekara i 464 sestre, a kapacitet Instituta je 350 postelja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.