Uskoro nove saobraćajnice na Grbavici

U planu je izgradnja saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja u stambenom bloku između Vojvođanske i Ulice Lasla Gala u našem gradu.

0
32

U toku je javna nabavka Gradske uprave za građevinsko zemljište i ivesticije za izgradnju saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja u stambenom bloku između Vojvođanske i Ulice Lasla Gala u Novom Sadu.

Na ovoj lokaciji ne postoji sistem odvođenja atmosferskih voda što je i najveći problem unutar bloka. Dvorište je znatno niže od okolnih saobraćajnica i zbog toga je zemljana površina ispred garaža većim delom tokom godine pod vodom. Planom detaljne regulacije  odvođenje atmosferskih voda biće rešeno povezivanjem na postojeći sistem kanalizacije grada, a novoprojektovanu atmosfersku kanalizaciju planirano je povezati na postojeću u ulici Vere Pavlović. Nakon pripremnih radova koji obuhvataju sečenje šiblja drveća, korenja i panjeva kao i rušenje ivičnjaka i betonskih greda te struganja asfaltnog kolovoza, biće izgrađena nova kolovozna konstrukcija sa javnim osvetljenjem saobraćajnih površina i osvetljenjem u stambenom bloku srednjeg nivoa osvetljenosti. Predviđeno je i da se javno osvetljenje uključuje automatski kada se uključuje i postojeće ulično osvetljenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.