Uskoro nova zgrada policije na Rotkvariji

VIDEO K9: Centar za socijalni rad dobiće još dva objekta za socijalno zbrinjavanje u ulici Zmaj Ognjena Vuka, a zgrada policije na Bulevaru Kralja Petra I biće rekonstruisana, zahvaljujući odlukama koje su danas doneli odbornici Novog Sada.

0
22

Među 33. tačke dnevnog reda pred odbornicima na današnjoj sednici bile su i dluke vezane za rekonstrukciju Dunavskog parka, kao i za izbor direktora u tri javno komunalna preduzeća, Tržnici, Stanu i Novosadskoj toplani.

Gradonačelnik Novog Sada istakao je važnost Predloga odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja njihovih stambenih potreba. Prema njegovim rečima, od ukupno 26 stanova, 22 su namenjena ratnim vojnim invalidima, dok su 4 namenjena porodicama poginulih boraca.

Odbornici su razmotrili izveštaje poslovanja „Parking servisa“ i JGSP „Novi Sad“ za prethodnu godinu. JGSP „Novi Sad“ poslovalo je sa gubitkom od preko 91-og miliona dinara, a razlog je, kako je pojašnjeno, vanredno stanje zbog pandemije korona virusa i skoro duplo manje naplaćenih vozih karata u 2020.

Na sednici je raspravljano i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta.

Gradonačenik Novog Sada najavio je početak izgradnje novog vrtića sledeće nedelje kao i nabavku 10 električnih autobusa u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.