Uskoro nova škola u Mošorinu

VIDEO K9: Pokrajinska vlada obezbediće sredstva za izgradnju nove škole u Mošorinu, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom jučerašnje posete ovom mestu.

0
31

Sanacija rodne kuće Isidore Sekulić i škole koja nosi njeno ime u Mošorinu, u opštini Titel biće podržana od Pokrajinske vlade, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom jučerašnje posete ovom mestu, dodavši da je Opština pripremila projektnu dokumentaciju, a da će Pokrajinska vlada nastojati da obezbedi sredstva za izgradnju i nove škole u Mošorinu kao i za izgradnju sportske sale u njenom okviru.

Školu će pohađati više od 200 čenika, a sportsku salu će pored dece koristiti i lokalni sportski klubovi i meštani Mošorina.

Predsednik je obišao i radove na rekonstrukciji, dogradnji i energetskoj sanaciji objekta Predškolske ustanove „Plavi čuperak“. Za izvođenje prve faze radova Pokrajinska vlada obezbedila je 55 miliona dinara. Projektom je predviđeno rušenje dela starog objekta i dogradnja novog, što će omogućiti povećanje smeštajnih kapaciteta za oko 300 dece svih uzrasta, čime će biti rešen višegodišnji problem stanovnika ovog naseljenog mesta.

Pored dogradnje novog objekta, rekonstruisaće se i deo postojećeg. Mirović je najavio da će za nekoliko nedelja početi i rekonstrukcija tamošnjeg doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.