Uskoro nova fabrika u Zrenjaninu

VIDEO K9: Potpisivanjem ugovora o strateškom partnerstvu između kompanija “Valmont" iz Sjedinjenih Američkih Država i “Energotehnike – Južna Bačka” iz Novog Sada biće omogućena izgradnja fabrike za proizvodnju stubova za dalekovode i uličnu rasvetu u Zrenjaninu, što će, kako su partneri rekli, omogućiti izvoz i nova radna mesta.

2842

Otvaranjem nove fabrike kablova biće otvorena i 70 novih radnih mesta, rekli su u “Energotehnici – Južna Bačka” prilikom potpisivanja ugovora sa američkom kompanijom Valmont.

Ugovor predviđa i generalno zastupništvo kompanije Valmont u Srbiji od strane Energotehnike – Južna Bačka.

“Valmont je jedan od najpoznatijih proizvođača stubova za dalekovode i javnu rasvetu i ovo partnerstvo kako Energotehnici – Južna Bačka, tako i Srbiji mnogo znači. U naredne dve godine planiramo otvaranje proizvodnje fabrike u Zrenjaninu, što znači ne samo za otvaranje novih 70 radnih mesta, već znači i državi Srbiji za izvoz stubova koji će se desiti nakon otvaranja fabrike”, naglasio je Branimir Mijailović, generalni direktor “Energotehnika – Južna Bačka”.

Mijailović je istakao da je ovo partnerstvo nastalo jednogodišnjim direktnim pregovorima ove dve kompanije i izrazio nadu da će i ostale svetske kompanije uvideti kvalitet srpskih firmi i uspostaviti nova partnerstva.

“Ova kooperacija rezultat je jednogodišnjih razgovora i veoma sam zadovoljan što smo došli do ove tačke, jer verujem da ova saradnja u budućnosti može svima nama da donese dobre projekte i investicije. Kao što je već rečeno, planiramo ne samo da prodajemo ovde u Srbiji već i da investiramo i zato smo tu danas”, rekao je Milan Kučurek, izvršni direktor “Vealmont” za srednju Evropu.

Kako su na sastanku istakli, početno ulaganje iznosiće oko 5 miliona evra, a otvaranje fabrike očekuje se za godinu i po do dve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.