Uskoro niža cena grejanja

VIDEO K9: Troškove isporuke toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode Novosadska toplana uskoro će početi da obračunava obračunavaju po novim, nižim cenama, što će od 1. novembra biti drugo pojeftinjenje u ovoj grejnoj sezoni.

211

Cena grejanja stambenog i poslovnog prostora u Novom Sadu biće niža za 3 odsto i umesto dosadašnjih 84,60 dinara po metru kvadratnom, iznosiće 82,03 dinara.

“Gradsko veće dalo je saglasnost, ono što je ostalo jeste da se ispune sve zakonom propisane procedure i rokovi nakon čega nove cene stupaju na snagu, a vođeni prethodnim iskustvom to bi moglo da bude već prvog februara, ali mi ćemo svakako naše korisnike blagovremeno obavestiti o tome od kog tačno datuma počinjemo sa primenom ovih nižih cena”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

Ovim predlogom je predviđeno da grejanje po metru kvadratnom grejne površine pojeftini za 3,04 odsto, topla potrošna voda po metru kubnom za 3,01 odsto i utrošena energija po kilovat času 3,06 odsto, što za Toplanu predstavlja velik uspeh, jer su kako kažu, jedna od retkih koje se mogu pohvaliti niskim cenama grejanja.

“Evo sada u trenutku kada gotovo sve toplane u Srbiji upućuju zahteve za poskupljenje, odnosno za više cene, Novosadska toplana je uspela nešto sasvim suprotno da našim korisnicima omogućimo još jedno pojeftinjenje i smatramo da je to jako veliki uspeh, dakle cena nafte i cena gasa na tržištu koja varira i najviše utiče na cenu, dakle mi se trudimo da tu razliku amortizujemo radovima na povećanju celokupne energetske efikasnosti tehničkog sistema, praktično za istu količinu toplotne energije potrebno je utrošiti manje nergenata”, istakla je Stanimirović.

Uz čestitke sugrađanima povodom božićnih praznika, iz Novosadske toplane poručuju da grejna sezona protiče bez problema i da su korisnici zadovolnji dosadašnjim grejanjem.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.