Uskoro kamere za prepoznavanje registarskih tablica

VIDEO K9: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za postavljanja kamera po određenim kamernim mestima-oprema i softver za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na teritoriji Grada Novog Sada.

0
14

Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara i raskrsnici ulica Partizanske i Temerinske uskoro bi trebalo da bude postavljen sistem video nadzora namenjen automatskom prepoznavanju registarskih tablica motornih vozila, detektovanju i dokumentovanju prolazaka svih vozila, obradi i procesuiranju saobraćajnih prekršaja.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za postavljanje ovog sistema, a obaveza Ponuđača je da izradi projekat, pribavi saglasnost na projekat od MUP-a, ishoduje sve potrebne dozvole, izgradi i pusti sistem u funkciju i obezbedi tehnički prijem od strane MUP-a.

Pored evidentiranja prekršaja, ponuđeno softversko rešenje mora da evidentira i podatake o broju i kategoriji vozila, vremenu i mestu prolaska, brzini i smeru kretanja, što treba da omogući davanja statističkih izveštaja koji se mogu koristiti u različite svrhe kao na primer za potrebe planiranja saobraćaja i uticaja na životnu sredinu u Novom Sadu 0031

S tim u vezi, potrebno je proširiti postojeći sistem video nadzora na tom mestu izgradnjom sistema kamera, komponenti i programa za sakupljanje podataka, tako da ponuđeno rešenje mora imati softversku podršku u vidu aplikativnog softvera za upravljanje podacima, navode iz Gradske uprave. Rok za dostavljanje ponuda je 12. novembar, a procenjena vrednost radova je oko 12 miliona 933 hiljade dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.