Uskoro još dva nova akceleratora na Institutu u Kamenici

VIDEO K9: Novi akceleratori na Institutu u Sremskoj Kamenici biće u funkciji do kraja godine, najavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo tokom obilaska ove ustanove.

293

Više od 1.500 pacijenata tretirano je od početka godine zračnom terapijom na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, a svakodnevno se na tri aparata, koja su u funkciji i rade punim kapacitetom, leči 155 bolesnika.

Do kraja godine očekuje se puštanje u rad dva nova akceleratora, a dinamika radova na ovom projektu ide planiranim i predviđenim tokom, potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković prilikom posete institutima u Sremskoj Kamenici. U oktobru će, kako je naveo, biti završeni građevinski radovi, nakon čega sledi instalacija novih aparata i obuka zaposlenih.

U Kamenici je završen i pušten u rad i objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta, za šta je pokrajina izdvojila 57 miliona dinara.

Sterilizaciona jedinica je posle 35 godina potpuno rekonstruisana i opremljena novim sterilizatorima, čime je, prema rečima dr Gojkovića, omogućen kvalitetniji, stručniji i bezbedniji rad za sve tri zdravstvene ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.