Uskoro još 200 solidarnih stanova

VIDEO K9: Konkurs za kupovinu novih solidarnih stanova na Novom naselju biće objavljen u septembru, a radovi se polako privode kraju.

0
54

Uskoro će biti završena lamela broj 5 u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju, i time, kroz privilegovane uslove na konkursu, biće stavljeno na raspolaganje još 25 solidarnih stanova za kupovinu.

Skupština Grada je već donela odluku da će konkurs biti objavljen u septembru, a nakon lamele broj 6 koja se nalazi pored ove zgrade i koja će u septembru biti useljena, i ova novoizgrađena je skoro završena.

Plan je nastavak gradnje, i to lamele broj 4, koja će biti orijentisana ka Bulevaru Jovana Dučića, iza ovih zgrada, tako da kada ceo kompleks bude urađen, biće useljeno oko 200 stanova.

Kako je naglasio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pri obillasku radova, važno je istaći da ovo nisu socijalni stanovi u smislu lošijeg kvaliteta, jer se identičan materijal za gradnju i opremanje koristi i za stanove koji će biti prodavani po komercijalnim cenama.

Projektom izgradnje objekata u Ulici Momčila Tapavice bb planirana je izgradnja ukupne bruto kvadrature blizu 14.700 m2, a radovi na izgradnji planirani su u fazama.

Radovi na lameli 6 su završeni krajem 2020. godine, a na izgradnji lamele 5 započeli su u avgustu 2021. godine, privode se kraju i biće, kako je rečeno, završeni u roku.

Obe lamele sadrže po 27 jednoiposobnih i dvoiposobnih stanova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.