Uskoro izgradnja novih objekata za navodnjavanje u Vojvodini

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici razmotrila informacije o izgradnji dva vodoprivredna objekta kojima se obezbeđuje povećanje obuhvata poljoprivrednog zemljišta sistemima za navodnjavanje u opštinama Bačka Topola, Mali Iđoš i Novi Kneževac.

553

JVP „Vode Vojvodine“ zaduženo je da na početku ove godine, preduzme neophodne radnje kako bi izgradnja ovih vodoprivrednih objekata, bila započeta prema planu detaljne regulacije.

Radi se o izgradnji dela kanala „Mali Iđoš-Njegovo-Čik“ u okviru podsistema za snabdevanje vodom „Mali Iđoš“ u opštini Bačka Topola, na deonici „Mali Iđoš – Njegoševo“ i o izgradnji magistralnog kanala K-1 i crpne stanice „Krstur“ u opštini Novi Kneževac.

Iz kanala „Mali Iđoš –Njegovo“ koji pripada regionalnom hidrosistemu „Severna Bačka-podsistemu Mali Iđoš“, snabdevaju se sistemi za navodnjavanje na površini oko 2.500 hektara, na području opština Mali Iđoš i Bačka Topola.

Izgradnjom kanala K-1 u dužini od oko 34 kilometra u Novom Kneževcu sistem će postati dvonamanski. Nakon topljenja snega i jakih kiša imaće ulogu da odvodnjava višak vode sa ovog područja, dok će se povezivanjem kanala K-1, od crpne stanice „Vrbica“ do Tise i izgradnjom crpne stanice „Krstur“ na levoj obali, steći uslovi za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta dovođenjem vode iz reke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.