Uskoro izbori za 4 mesne zajednice

VIDEO K9: Izbori za četiri novosadske mesne zajednice biće održani 22. novembra, u nedelju. Udruženje građana Grupa za konceptualnu politiku, primetilo je, kako kažu, tišinu, koja prati ove izbore zbog čega su pokrenuli akciju čiji je cilj da što više sugrađana uključi u ovaj izborni proces.

0
27

Grad Novi Sad je za nedelju 22. novembra, raspisao izbore za četiri od ukupno četrdeset i sedam svojih mesnih zajednica. Izbori će biti održani u mesnim zajednicama Bukovac, Podbara, Salajka i Stepanovićevo.

Ovo su izbori na kojima građani biraju svoje komšije, navodi Savo Romčević iz Grupe za konceptualnu politiku i dodaje da ni prema zakonu na ovakvim izborima ne smeju da učestvuju političke organizacije.

Međutim, smatra on, na delu je pokušaj da se i ovi izbori pretvore u klasičnu izbornu trku i nameću se procedure tamo gde bi građani trebali da biraju jedni druge.

Akcija koju sprovodi Grupa konceptualnu politiku sastoji se u tome da obaveste što više sugrađana o predstojećim izborima u mesnim zajednicama, koji, naglašava Savo Romčević, nikako ne smeju biti politizovani jer samo na taj način mogu doprineti boljitku dela grada u kojem žive.

Predlagači kandidata na ovim izborima spiskove sa potpisima podrške mogu predati do 16. novembra po pravilima i propisima koji su u skladu sa statutima tih mesnih zajednica i izbornim procedurama koje propisuje gradska izborna komisija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.