Uskoro i digitalni upis prvaka

VIDEO K9: Upis učenika u prve razrede naših osnovnih škola uskoro bi mogao da bude obavljan i putem interneta i u toku je realizacija tehničkih uslova za to, rekao je u emisji Otvoreni ekran Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

0
394

Do kraja januara u OŠ Kosta Trifković molbu za upis đaka prvaka predali su roditelji dece koja ne stanuju na teritoriji ove škole.

Takve dece već ima dovoljno za formiranje 4 odeljenja prvih razreda, od ukupno 7 koliko ih škola planira naredne školske godine, rekao je Spasojević.

Krajem prošle sedmice redizajniran je i sajt ove škole, koji omogućuje unos novih podataka, u skladu sa budućom novom opcijom za upis osnovaca.

“To je početak spremanja škole, odnosno sajta škole za digitalni upis učenika u prvi razred, što je naš ministar prosvete i najavio. Sve škole bi to trebalo da urade u nekom kratkom periodu, nadam se do 1. aprila da ćemo biti potpuno spremni da prihvatimo i takav način upisa”, naveo je Spasojević.

OŠ Kosta Trifković je, prema njegovim rečima, kao i još jedna novosadska osnovna škola, imala drugačiji sistem upisa koji se pokazao kao izuzetno dobar.

“Naša škola je zaista, moram da kažem tako, pod znacima navoda, na izuzetno dobrom glasu po rezultatima rada škole koje postižemo u sveukupnom obrazovno-vaspitnom radu, a kao posledica takvog rada su i brojne nagrade, ne samo škole kao celine, nego i veliki broj kolega je dobio čitav niz nagrada, pa između ostalog i moja malenkost”, kazao je Spasojević.

Recept za uspeh je posvećivanje posebne pažnje kako nastavnom procesu, kako u obrazovnom, tako i vaspitnom segmentu, kao i uređenju unutrašnjeg i spoljnog prostora, uz vođenje računa o zaštiti okoline.

“Za nas je to velika čast i zadovoljstvo biti biti proglašen prvom, odnosno dobiti prvu nagradu za uređenost školskog dvorišta među školama u Srbiji. Naša škola, zbog dogradnje škole i velikog priliva učenika u školu ima već malo dvorište i, naravno, po regulacionom planu Grada Novog sada, tog dela Rotkvarije, predviđeno je proširenje školskog dvorišta. Mi stalno podnosimo taj zahtev”, rekao j eSpasojević.

Ova škola učestvuje i u čitavom nizu domaćih i međunarodnih projekata, što je od velikog značaja kako za usavršavanje nastavnog kadra u primeni novih obrazovnih metoda i inovativnog pristupa nastavi, tako i za samu školu koja je na taj način opremljena najsavremenijim nastavnim sredstvima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.