“Uskoro gotovi” radovi u Vase Stajića

VIDEO K9: Nezadovoljni stanari ulice Vase Stajića, ali i okolnih ulica obratili su se Kanalu 9 u nadi da će saznati odgovor na pitanje kada će radovi u njihovoj ulici biti završeni i kada će ulica biti vraćena u prvobitno stanje. Radovi koji su se odužili doveli su do toga da je nekim delovima ulica nemoguće prići kolima, a u jednosmernu ulici Vase Stajića već duže vreme postoji samo jedan ulaz, koji ujedno služi i kao izlaz.

542

Građani koji svoje automobile parkiraju u ulici Vase Stajića, primorani su da prave prekršaj, ukoliko žele da izađu iz ove ulice, pa su ovakve slike česta pojava na uglu Vase Stajića i Sremske.

Da stvar bude još gora, iz ove ulice ulazi se i na veliki praking, kao i garaže koje stanari ove i okolnih ulica redovno koriste.

“Tu ima oko 300 automobila, koji su svaki dan u pokretu. I sad, samo je problem tih 100 metara. Tih 100 metara da se lepo obezbedi, da se uklone ta vozila koja se tu parkiraju i rešen problem. Međutim, niko nema volju da reši taj problem”, rekao je Milenko Milutinović, predsednik skupštine stanara.

On smatra da se problem može lako rešiti, ukoliko se zabrani bočno parkiranje u ovih 100 metara ulice, a ističe i da nikakva saobraćajna signalizacija nije postavljena, te dodaje da su radovi trebali biti završeni još 15. jula. Žalili su se, kaže, komunalnoj policiji i komunalnoj inspekciji, ali ništa nije učinjeno.

“Čak smo se obatili i Skupštini Grada juče, oni su rekli da će to srediti, međutim, evo, i danas je ista situacija. Problemi su veliki, komunalni, niko ih ne rešava”, naveo je Milutinović.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da su u ulici Vase Stajića obavljeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže čiji je investitor Javno-komunalno preduzeće “Vodovod”, koji je radove na vraćanju raskopanih površina poverio preduzeću “Put-invest”, kao i da će ovi radovi biti završeni u najskorije vreme.

Ostaje pitanje zašto ništa nije preduzeto da se tokom trajanja ovih radova saobraćaj u ovom delu ulice, na neki način, reguliše.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.