Uskoro elektronska naplata pijačarine na svim gradskim pijacama

VIDEO K9: Na novosadskim pijacama bi ovog leta trebalo da započne naplata pijačarine elektronskim putem. Proces javne nabavke Javno komunalnog preduzeća "Tržnica" Novi Sad je završen i realizacija projekta se očekuje u naredna dva meseca.

0
534

JKP “Tržnica” Novi Sad je svojim programom poslovanja usvojenom na sednici Skupštine grada krajem prošle godine predvidela nastavak projekata oko nabavke hardvera i softvera za elektronsku naplatu pijačarine.

Nabavka će biti realizovana uz finansijsku podršku grada sredstvima iz kapitalnih subvencija, a obuhvata sve pijace u Novom Sadu i zgradu direkcije. Cilj ovog projekta je unapređenje bezbednosti i sistema naplate za zakup tezgi, kao i podizanje kvaliteta usluga koje zakupcima tezgi nude novosadske pijace, kažu u ovom preduzeću.

“Ovo je jedan od projekata koji je započet, a koji podrazumeva modernizaciju rada JKP „Tržnica“ Novi Sad, jer tim Tržnica postaje konkurentnija. Nabavkom ove opreme možemo na centralizovan način da dođemo do svih podataka sa pijaca što se tiče naplate pijačarine, olakšan je rad, ubrzana je obuka zaposlenih na terenu i skraćen taj postupak i procedura, administracija, plaćanje pijačarine, štampanje računa, imamo uvid u zauzeće tezgi na svim pijacama u gradu”, rekla je Ana Pataki iz marketing službe JKP “Tržnica”.

Ovaj projekat podrazumeva i uvođenje video nadzora na pijace u Novom Sadu.

Elektronska naplata pijačarine je započeta 2013. godine, kada je na Futoškoj pijaci isproban sistem elektronske naplate.

Ova faza projekta podrazumeva nabavku opreme, a uvođenje elektronske naplate na sve pijace u Novom Sadu očekuje se u naredna dva meseca, kaže Pataki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.